Rabarbermoes

Rabarbermoes is eigenlijk niks meer dan gekookte rabarber. Er zijn wel wat variaties waardoor je steeds weer een nieuwe smaak rabarbermoes kunt krijgen.

Als je rabarber kookt krijg je al een soort compote of moes. Sommige mensen halen ook nog de staafmixer door de rabarber, zo krijg je echt een moes, helemaal glad zonder stukjes of draadjes van de rabarber. Het is aan jou wat je zelf het lekkerste vind.

Rabarbermoes recept

  • 250 gram rabarber
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 10 aardbeien
  • rasp en sap van 1/2 sinaasappel

Rabarbermoes maken

  1. Was de rabarber en snijd deze in stukjes
  2. Rasp de schil van de sinaasappel (neem een biologische goed gewassen sinaasappel) en pers de sinaasappel daarna uit (gebruik de helft van het sap)
  3. Doe de rabarber samen met het sinaasappelsap (van een halve sinaasappel), de rasp, de aardbeien en de suiker in een pan en breng aan de kook
  4. Zet dan het vuur laag en kook tot de rabarber helemaal uit elkaar valt
  5. Je kunt dan de rabarbermoes nog pureren met een staafmixer als je echt een hele fijne rabarbermoes wil maar dit hoeft niet

Een reactie plaatsen