rabarbercake

Rabarbercake

Deze rabarbercake is supermakkelijk om te maken en heel erg lekker. Er zit lekker ook wat kaneel in, kaneel en rabarber zijn een heerlijke combinatie.

Ik heb de cake in een ronde springvorm gebakken maar je kunt de rabarbercake natuurlijk ook in een gewoon cakeblik bakken. Als je de cake in een cakeblik bakt moet je de baktijd wel iets verlengen. Check altijd met een sateprikker of de cake gaar is. Dit doe je door in het midden van de cake met een sateprikker te prikken, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar, zit er nog beslag aan dan de baktijd steeds met 5 minuten verlengen. (een cake in een gewoon bakblik moet meestal 50-60 minuten in de oven)

Rabarbercake recept

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 gram yoghurt
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 theelepels kaneel
  • 150 gram rabarber (ongeveer 3 stengels)
  • 1 eetlepel custardpoeder

Rabarbercake maken

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Vet de springvorm (24cm doorsnede) in met wat boter of een bakspray
  3. Was de rabarber en snijd deze in plakjes, vermeng de rabarber met de custard
  4. Doe de boter samen met de suiker in een beslagkom en klop met de mixer tot de boter witter begint te worden
  5. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix door tot de eieren opgenomen zijn en mix dan de yoghurt erdoor
  6. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en de kaneel door een zeef en roer dit door het beslag
  7. Voeg als laatste de rabarberplakjes met het sinaasappelrasp toe en meng met een spatel alles goed door elkaar
  8. Doe het beslag in de springvorm en zet in het midden van de oven
  9. Bak de cake in ongeveer 30-40 minuten gaar
  10. Check na 30 minuten met een sateprikker of de cake gaar is van binnen (de sateprikker moet droog uit de cake komen, dan is de cake gaar)
  11. Als de cake gaar is haal deze uit de oven en stort op een rooster om verder af te koelen

 

 

Een reactie plaatsen