Rabarber recept

Het recept voor rabarber is heel erg makkelijk. Uiteraard kun je nog veel meer rabarber recepten maken maar het rabarber recept hieronder is van rabarber compote. Dit is eigenlijk het basis recept voor rabarber die je als bijgerecht kunt eten maar ook door de vla of yoghurt kunt doen. Veel mensen denken dat rabarber een fruitsoort is maar dit klopt niet, rabarber is een groentesoort. Je kunt gekookte rabarber dus prima als bijgerecht bij de warme maaltijd eten. Het basis recept voor rabarber bestaat uit niet veel meer dan rabarber suiker en water maar ik geef hieronder ook wat tips die ik zelf erg lekker vind. Kook de rabarber bijvoorbeeld in wat verse sinaasappelsap ipv in water en voeg wat kaneel en eventueel wat rozijnen toe. Kaneel past erg goed bij rabarber en omdat het van zichzelf een redelijk zure smaak heeft is het lekker wat rozijnen toe te voegen voor een zoete bite erin.

Rabarber recept

rabarber koken

  • 250 gram rabarber
  • 40-50 gram suiker
  • klein scheutje water

Tips en variaties op het rabarber recept

  • Voeg ipv water het sap van 1 sinaasappel toe en kook hier de rabarber in
  • Voeg een theelepel kaneel toe
  • Voeg 2 eetlepels rozijnen toe aan de rabarber als deze bijna klaar is
  • Voeg 1 zakje vanillesuiker toe

Rabarber maken

  1. Was de stengels van de rabarber en verwijder eventueel het blad mocht dit er nog aanzitten
  2. Snij de stengels rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm
  3. Doe de rabarber in een pan en giet er een klein scheutje water bij (of het sap van 1 sinaasappel)
  4. Zet de pan op het vuur en breng zachtjes aan de kook
  5. Laat de rabarber zachtjes koken voor ongeveer 10-15 minuten tot de rabarber uit elkaar valt
  6. Voeg dan de suiker toe en optioneel ook de kaneel en de rozijnen
  7. Roer door en breng eventueel verder op smaak met wat extra suiker

rabarber recept

 

5 from 1 reviews
Rabarber recept
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 250 gram rabarber
  • 40-50 gram suiker
  • klein scheutje water
Bereiding
  1. Was de stengels van de rabarber en verwijder eventueel het blad mocht dit er nog aanzitten
  2. Snij de stengels rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm
  3. Doe de rabarber in een pan en giet er een klein scheutje water bij (of het sap van 1 sinaasappel)
  4. Zet de pan op het vuur en breng zachtjes aan de kook
  5. Laat de rabarber zachtjes koken voor ongeveer 10-15 minuten tot de rabarber uit elkaar valt
  6. Voeg dan de suiker toe en optioneel ook de kaneel en de rozijnen
  7. Roer door en breng eventueel verder op smaak met wat extra suiker

Een reactie plaatsen